Rhyme Time Barbi, a kétnyelvű nevelés nagykövete, 4. Angyalkánk

13781802_1141356069245056_2100973462980051892_nA Mamiverzum Adventi Játékának negyedik angyalkája, sőt, Angyalkája, Petri Barbi, a Rhyme Time Angol Zenebölcsi alapítója.

Ezen az oldalon a Barbival készült beszélgetést olvashatod és megismerheted tevékenységét.

A Mamiverzum Facebook oldalának napi adventi játékában kérlek, írd le kommentben, az interjú melyik része tetszett Neked a legjobban és miért! A megosztásokat és lájkokat is köszönjük!

Kedves Angyalka! Bemutatnád néhány szóban, hogy mivel foglalkozol? Mit/kit takar a Rhyme Time brand?

barbi&kidsA nevem Petri Barbi, 4 gyermekünk van. Ötödik “gyermekem” a hároméves Rhyme Time Angol Zenebölcsi. 🙂
A
kétnyelvű nevelést, a játékos otthoni angolozást segítik foglalkozásaim, online angol képzéseim babáknak és mamáknak egyaránt és autentikus angol gyerekkönyvajánlóim, hiszen a közös olvasás, a mesék elengedhetetlenek az angol nyelvelsajátításhoz

Mióta foglalkozol a kétnyelvű neveléssel? Hogyan jött az ötlet, hogy ezt szeretnéd csinálni?


lulu-barbi6 év alatti gyerekek játékos angol nevelésével 2007-ben kezdtem el foglalkozni, majd saját
gyerekeim születése döbbentett rá arra, hogy a magyar szülőknek nincs elérhető segítsége a játékos otthoni angolozás megvalósításához.

A Rhyme Time angol zenebölcsi foglalkozásokat 2013-ban indítottam útjára, akkor 5 hónapos Ákos fiammal.

 

Ha van kézzelfogható terméked, mi az? Mit szeretnél vele átadni?
My reading library

A sikeres játékos otthoni angolozáshoz elengedhetetlennek tartom, hogy eredeti, autentikus angol gyerekkönyvek is legyenek az otthoni könyvespolcon.

Ezért kezdtem el a sokszoros díjnyerts brit Usborne (ázborn) gyerekkönyv kiadó könyveinek forgalmazását.

 

szovegerto-kihivas-1Minden korosztály számára választható érdekes, izgalmas, interaktív kiadvány, mely mindig újabb lendületet ad az otthoni angolozáshoz.

A jól megválasztott brit gyerekkönyvek és saját egyedi módszerem, a Rhyme Time módszer ötvözésének eredménye többféle negyedéves online program, mely a közösségformáláson túl az ország különböző pontjairól jelentkező családoknak segít napról-napra a játékos otthoni angolozás elkezdésében és fenntartásában.

Tevékenységeddel miben segítesz az embereknek?

Az Petri Barbi Rhyme TimeUsborne könyvek tárházát igyekszem bemutatni a magyar közönségnek ingyenes személyre szabott gyerekkönyvajánlókon keresztül. Ehhez kapcsolódóan minden héten ingyenes LIVE adásokat tartok a Facebookon arról, hogy egy-egy témát hogyan lehet otthon játékosan feldolgozni angolul.

 

szótanuló_1Ezen kívül különböző negyedéves kihívás programokon/tanfolyamokon igyekszem az anyukákat abban segíteni, hogy sokoldalúan, rutinosan és kitartóan tudjanak otthon angolul is játszani/foglalkozni gyermekeikkel. A csomagok között van, mely az anyukák angolját “rázza gatyába”, van, mely a gyerekek szókincsét bővíti vagy épp a szövegértésüket és a kiejtésüket fejleszti. Az Usborne könyvek minden csomagnak fontos részét képezik, melyek által hosszú távon megalapozódhat a magyar családokban a rendszeres angol játék és meseolvasás!

Ha több technikát is alkalmazol, akkor kérlek mutasd be a kedvencedet!


Petri Barbara Rhyme Time Angol ZenebölcsiIgyekszem mind offline, mint online segítséget nyújtani a
korai idegennyelv átadás iránt érdeklődő szülőknek és megmutatni nekik, megtanítani őket arra, hogyan szerettessék meg a nyelvet a kicsikéikkel

Számomra ennek legélvezetesebb része, mikor heti 4 alkalommal most 14 hónapos Ádám fiammal Rhyme Time angol zenebölcsi órát tartunk. A közös éneklés, mondókázás, csikizés, höcögtetés által a fia(i)m úgy találkozhatnak az angol nyelvvel, hogy az örök élmény marad a számukra! Igazi szerelem munka, amiért nagyon hálás vagyok!

Mesélnél arról, hogyan születik meg egy alkotás/szolgáltatás/tanácsadás? (Ötlettől a megvalósulásig)


nyarikihivasbarbiA legidőigényesebb, ugyanakkor nagyon-nagyon élvezetes munkám
a könyvajánlók összeállítása. Többezer különleges, szebbnél-szebb könyvből felelősséggel kiválasztani, hogy egy adott családnak és gyerkőcnek mely kiadványok segítik majd leginkább az angol nyelvvel való ismerkedésüket, nem könnyű feladat.

Van, hogy napokig gyűjtöm a kiadó kínálatából egy kis ovisnak azokat a témájú könyveket, melyeken keresztül szülei segítségével angolul is megismerheti a világot. Számomra hatalmas sikerélmény, mikor ezek a könyvajánlók “telibe találnak” és a szülők lelkesen küldik végleges listájukat, hogy mely könyveket választották a családi kupaktanácson!

Jelenleg min dolgozol és mik a 2017-es terveid?

Petri Barbi Rhyme TimeBudapest különböző pontjain vezetek Rhyme Time angol zenebölcsi foglalkozásokat, ezek mellett párhuzamosan több online tréninget is irányítok a Rhyme Time At Home módszer alapján.

Mindezt fősikolai tanulmányok és 4 gyerek mellett “szuszakolom bele” az időmbe, de nagyon élvezem minden percét!

A 2017-es terveim? Új online kihívások “haladó” anyukáimnak, még több LIVE adás, webinárok és persze, a dipomám védése, ami nem meglepő módon a kétnyelvűséggel és a kisgyermekkori zenei neveléssel foglalkozik.

Van kedvenc alkotásod, vagy elvégzett feladatod, amire igazán büszke vagy?

15300683_10209133529152924_426988303_n

 

Azok az online tanfolyamok, melyek 2016. tavaszán indultak útnak, a vártnál sokkal nagyobb sikert hoztak.

Fantasztikus megélni, hogy amit kitalálok, az nem csak hogy működik, de segítség lehet másoknak, hogy valami újat, szokatlant és gyermekük számára NAGYON HASZNOSAT csináljanak!

Mit jelent számodra a Mamiverzum? Szerinted mit takar ez a név? Mi a kapcsolódási pont közted és a Mamiverzum között (illetve tagjaink között)?

 good-jobA név alapján az fogalmazódott meg bennem, hogy minden édesanya egy csónakban evez.

Lehetnek különbözőek a nevelési elveink, anyagi hátterünk vagy kitűzött céljaink (vagy akár a véleményünk a játékos korai angolozást illetően), de mind ugyanazon az úton vagyunk.

Amin még sosem jártunk azelőtt, ennek ellenére mindenki elvárja tőlünk, hogy jól csináljuk.

 

Az úton, amin haladva sokszor azt hallom “ó hát te négy gyereket nevelsz, akkor ez neked már semmiség”, pedig higgyétek el, sosem neveltem még négy gyereket ezelőtt soha, és nem is tanultam róla, hogyan kell. Folyamatosan tanulok és fogok egy életen át és szerintem a Mamiverzum ebben nagy segítség! Meríteni a hasznos tanácsokból és cikkekből, ugyanakkor néha csak hátradőlve olvasni valami szórakoztatót vagy kreatívat, ez mind melengeti a szívemet, feltölt, megnyugtat, mégis inspirál.

Hol lehet Téged megtalálni? (elérhetőségek)

Rhyme Time angol zenebölcsi Facebook
www.rhymetime.hu,
barbi@rhymetime.hu

 +1. Bemutatnád az általad felajánlott termékeket?

  • Amit  a villámjátékba ajánlok:

wipe-clean-napi-14in1 Get Ready for school Wipe Clean Activity Pack, AJÁNDÉK TÉPŐZÁRAS KISTÁSKÁVAL ÉS 1DB VARÁZSTOLLAL (Értéke 6.500 Ft, szállítási díj: 1.290 Ft.)

Tudtad, hogy a rajzolás valóban az írástanuláshoz készíti elő a gyermeki kezeket, ezért sok szülő és óvodapedagógus aggódni kezd, ha egy gyereknek sosincs kedve rajzolni? Emiatt veszélyben érzik a gyermek későbbi iskolai előmenetelét, iskolára való rátermettségét, írástanuláshoz való képességeinek alakulását.

A sokszorosan díjnyertes angol Usborne gyerekkönyv kiadó megalkotta a Wipe Clean foglalkoztatókat, melyekben színes oldalak, mókás figurák, egyszerű feladatok várnak Rátok! Minden munkafüzet lapjai letörölhető felülettel rendelkeznek, így a hozzá érkező Wipe Clean tollal minden írás letörölhető az oldalakról. HA NEM TUDTOK ANGOLUL, AKKOR IS REMEK VÁLASZTÁS! ILYEN KÖNYV NINCS MÉG EGY!

  • Amit  a főnyereménybe ajánlok ajánlok:

 wipe-clean-fonyeremeny A napi játékból már ismert Wipe Clean Activity Pack és egy csodálatos hangoskönyv, a Baby’s very first noisy book of Christmas.

Értékük összesen 11.500 Ft. Több korosztálynak is élvezhető mindkét eredeti angol nyelvű könyv. Akkor is ajánlom, ha nem beszéltek angolul, ezek gyönyörűen illusztrált, különleges tulajdonságokkal bíró Usborne kiadványok!

  • Különleges kedvezmény a Mamiverzumosoknak:
  • 10% kedvezmény, kód: Mamiverzum2016

Kedvenc karácsonyi dalod:

Köszönjük az interjút, Barbi!

Ha szeretnéd feltenni saját kérdésedet, vagy érdekel, másoknak mi volt fontos, gyere a Mamiverzum Facebook oldalának szakértői rovatába!

 

Mutasd meg másoknak is, ha tetszik!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.