Emese, a jógás jogász , Eper Jógaföldjéről, az aromaterápia mágikus birodalmából, 5. Angyalkánk

dr onozo emeseA Mamiverzum Adventi Játékának ötödik Angyalkája, dr. Onozó Emese, az Eper Jógaföldje alapítója.

Ezen az oldalon az Emesével készült beszélgetést olvashatod és megismerheted lélektisztító, belső világ átformáló tevékenységét.

A Mamiverzum Facebook oldalának napi adventi játékában kérlek, írd le kommentben, az interjú melyik része tetszett Neked a legjobban és miért! A megosztásokat és lájkokat is köszönjük!

Kedves Angyalka! Bemutatnád néhány szóban, hogy mivel foglalkozol? Mit/kit takar az Eper Jógaföldje?

Az Eper Jógaföldje dr. Onozó Emeséé, azaz az enyém. Jogászból lett jógás. 🙂 Jógát oktatok csoportosan és személyre szabottan és illóolajokkal mélyítem el a folyamatot. A lényeg számomra az, hogy az adott helyzetben a hozzám segítségért fordulónak mi segíthet a leginkább. Nem az örök élet elixírét adom, hanem egy eszközt, amivel a saját kezedbe veheted az életed: gondolataid és érzéseid. Legalábbis egy lépéssel tovább juthatsz az úton.

Mióta foglalkozol ezzel? Hogyan jött az ötlet, hogy ezt szeretnéd csinálni?

emese merleg
2012-ben egy coach képzésen jött az ötlet, hogy a jóga eszközeit ilyen módon szeretném használni. Az illóolajok hatását akkor már évek óta ismertem, parfümöt és krémet is készítettem rendszeresen.
A jógával pedig több oldalról ismerkedtem, kerestem az utamat benne. A döntésem hatására, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, a számomra megfelelő tanító is megjelent.

Ha van kézzelfogható terméked, mi az? Mit szeretnél vele átadni?

young illoolajokA kézzelfogható termékem nem az én termékem, én a megismerést biztosítom hozzá. A különlegesen magas tisztaságú illóolajok minden szinten másként hatnak az emberre, mint bármi más.
Sajnos, az európai szabályozás szerint, ha 40% illóolaj van az üvegcsében, akkor már rá lehet írni, hogy 100%-os.
Én nem szeretek szintetikumot magamra kenni, azt is jó tudni, hogy milyen hígítású az anyag és mi van az illóolaj mellett. A Young Living Essential Oils esebében – csak illóolajat tartalmaz, semmi mást.

Ha tanfolyamot, tanácsadás tartasz, akkor hogyan írnád le? Miben segítesz az embereknek?

bizalomA történetedre, aktuális élethelyzetedre ráhangolódva javasolok néhány jógatechnikát, amit be is gyakorolunk.
Ezen kívül megmutatom, hogy a mindennapi rutinodba hogyan építheted bele az illóolajok használatát.
Így a test-lélek-szellem hármasa gyengéden megtámogatásra kerül úgy, hogy nem kíván tőled napi 5-10 percnél több ráfordítást.

Milyen technikával dolgozol és miben segíti ez önmagam megismerését, elfogadását?

aroma-yoga-emese-dA smellogram során elbeszélgetünk és közben illóolajokat szagoltatok veled.
Azzal, hogy 1-10ig terjedő skálán megmondod, hogy mennyire kellemes a számodra az illat – elárulod azt is, hogy valójában mit gondolsz, érzel, mennyire hiszel abban, amiről beszélsz.
Ez nem varázslat, neked segítség, hogy ráláss jobban a vakfoltodra, megtaláld a leggyengébb láncszemet, amin dolgozni kell. Hiszen csak olyan erős a lánc, amennyire a leggyengébb láncszem.

Mesélnél arról, hogyan születik meg egy órád? (Ötlettől a megvalósulásig)

emese merlegA technikák organikusan fejődnek, egyik adódik a másikból.
Folyamatosan képzem magam. Amikor elsajátítok egy technikát, az automatikusan beépül a tanításomba is.
Mindig van egy-két próba folyamat, mielőtt kivinném az új technikát, szolgáltatást.

Jelenleg min dolgozol és mik a 2017-es terveid?

logoJelenleg egy olyan elképesztően “működő” könyvet fordítok, ami könnyebben hozzáférhetővé teszi majd az Aroma Yoga technikáját, ami az egyik alapja a tevékenységemnek.
Magántanítványaim rohamos fejlődését emelném még ki. Büszke vagyok rájuk!

Van kedvenc alkotásod, vagy elvégzett feladatod, amire igazán büszke vagy?

Minden folyamat kedves a számomra valamiért. Nagyon sokat tanulok magamról közben.

Mit jelent számodra a Mamiverzum? Szerinted mit takar ez a név? Mi a kapcsolódási pont közted és a Mamiverzum között (illetve tagjaink között)?

Azt gondolom, hogy valóban itt az idő visszanyúlni a női közösségekhez, a női erőhöz. Valahogy mi úgy vagyunk kitalálva, hogy egymást támogatva tudunk erősek lenni.
14102826_2116364368589229_5178256117898452713_oKering a Facebookon egy képregény. A hősnő éppen szomorú és lehúzza magát. A barátnői egyenként köré gyűlnek, a végén a levegőbe emelik és azt kiáltják: csodálatos vagy! Istennő vagy! Az a megtartó erő, ami a női közösségben rejlik mindennél erősebb. Ezért is tartom fontosnak egy olyan közösség meglétét és fejlődését, mint a Mamiverzum!

Hol lehet Téged megtalálni? 

Kedvenc karácsonyi dalod?

A hozzám illő humorral a
Wham! – Last Christmas 😉 Legalább ezt biztosan hallgathatom ebben az időszakban. 🙂

+1. Bemutatnád az általad felajánlott termékeket/szolgáltatásokat?

  • Amit  a villámjátékba ajánlok:
eper-jogafoldjeHa eljössz hozzám, akkor varázslatos 90 percet töltünk együtt, kettesben, ami alatt megismerkedünk az illatok és a mozdulatok, a lélekzés (!) és helyes pihenés világával.
Amikor elmész, egy kis tudáscsomaggal és mély tapasztalással távozol. Önmagadról. Az illóolajos jógatanácsadás értéke: 5.000 Ft.

 

  • Amit  a főnyereménybe ajánlok ajánlok:

A leghasznosabbnak az illóolajos tanácsadást tartom számodra, így a fődíjba is ezt ajánlom! Ha eljössz hozzám, akkor varázslatos 90 percet töltünk együtt, kettesben, ami alatt betekintést nyerhetsz az illatok és a mozdulatok, a lélekzés (!) és helyes pihenés világába.

Amikor elmész, egy kis tudáscsomaggal és mély tapasztalással távozol. Önmagadról. Az illóolajos jógatanácsadás értéke: 5.000 Ft.

  • Különleges kedvezmény a Mamiverzumosoknak:

10% kedvezmény az Eper Jógaföldjének szolgáltatásaiból a játék ideje alatt!

Köszönjük az interjút, Emese!

Ha szeretnéd feltenni saját kérdésedet, vagy érdekel, másoknak mi volt fontos, gyere a Mamiverzum Facebook oldalának szakértői rovatába!

 

Mutasd meg másoknak is, ha tetszik!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.