Gyereketető Virág, az anyukák és gyerekek otthoni készségfejlesztő guruja, 6. Angyalkánk

A Mamiverzum Adventi Játékának várva várt, hatodik Angyalkája, Sárosdi Virág, a Gyereketető alapítója.

Ezen az oldalon a Virággal készült beszélgetést olvashatod és megismerheted szerteágazó, készségfejlesztéssel és otthonteremtéssel kapcsolatos, nagyon hasznos és a maga nemében Magyarországon egyedülálló tevékenységét.

Ha játszani szeretnél Virág szuper felajánlásáért, Mamiverzum Facebook oldalának napi adventi játékában kérlek, írd le kommentben, az interjú melyik része tetszett Neked a legjobban és miért! A megosztásokat és lájkokat is köszönjük!

Kedves Angyalka! Bemutatnád néhány szóban, hogy mivel foglalkozol? Mit/kit takar a Gyereketető?

Sárosdi Virág vagyok, a Gyereketető.hu oldal szerkesztője, megálmodója, megalkotója. Az oldalon olyan ötleteket osztok meg, amelyek az édesanyáknak segítenek abban, hogy minőségi időt tölthessenek a gyermekeikkel.

Tulajdonképpen azokat a dolgokat formáltam termékké, amit nap mint nap használtam otthon, a saját gyerekeimnél.

Mióta foglalkozol a Gyereketetővel? Hogyan jött az ötlet, hogy ezt szeretnéd csinálni?

8 éve kezdtem blogot írni, akkoriban saját magam számára gyűjtöttem egy helyen az ötleteimet, majd meglepődve tapasztaltam, hogy mások is olvassák. Szép lassan nőtt ki vállalkozássá a blog.

Ha van kézzelfogható terméked, mi az? Mit szeretnél vele átadni?

Lényegében kétféle termékem van, az egyik az online tanfolyamok formájában valósul meg, a másik pedig “lapbook“-okban ölt testet.

A lapbook egy amerikai találmány. Mivel az USA-ban nem használnak tankönyveket, ilyen mappákat használnak a gyerekek, ezekben gyűjtik össze a tudnivalókat egy adott témával kapcsolatban.

Sokan viszont nem járnak iskolába sem, igazából az otthonoktató édesanyák tették kreatívvá ezt a módszert, és így terjedt el az interneten  is. Én is így találtam rá, és kezdtem el használni a gyerekeimnél, akik közül a két kisebbiket itthon tanítottam.

 

Mivel nagy igény mutatkozott ezekre a „tananyagokra”, elkezdtem forgalmazni őket. Ez a vállalkozás egyik ága.

Ha tanfolyamot, tanácsadás tartasz, akkor hogyan írnád le? Miben segítesz az anyukáknak és a gyerekeknek?

Sok szülő szeretne segíteni a gyermekének abban, hogy egyes képességei megfelelően fejlődjenek, de nem tudja, hogyan is fogjon hozzá. A szakemberektől nem mindig kapunk pontos tájékoztatást ehhez.

Így különböző tanfolyamok keretein belül ebben segítek. Konkrét játékötleteket küldök ehhez a hét minden napjára, pontos leírásokkal – így nekik már „csak” meg kell valósítaniuk. Ha pedig kérdésük van, válaszolok.

Ezek között egy rendhagyó tanfolyam is van, ami nem gyerekeknek szól, hanem édesanyáknak. Ez az Otthon, édes otthon tanfolyam – ez is a saját tapasztalataimon alapul, ebben azt mondom el hogyan lehet a mai rohanó világban is olyan otthont teremteni, ahol mindenki jól érzi magát. Persze mindezt sokszor munka mellett, hiszen a vállalkozást vezetem, és hat gyermeket nevelünk a férjemmel – szóval saját tapasztalatból van bőven nekem is.

Jelenleg min dolgozol és mik a 2017-es terveid?

Jelenleg a honlap háttérmunkáin dolgozom, igyekszem a legtöbb dolgot automatizálni, és teljesen megújítom a webshopot is.

Van kedvenc alkotásod, vagy elvégzett feladatod, amire igazán büszke vagy?

A kedvenc alkotásom a most megjelenő könyvem. Ezt a könyvet nem szakembereknek írtam, hanem szülőknek. Neked, ha édesanya vagy édesapa vagy.

Nem véletlenül.

Biztos vagyok benne ugyanis, hogy te vagy az, aki a legnagyobb hatással vagy a gyermekedre, és te vagy az, aki a fejlődését legoptimálisabban tudod befolyásolni.

A Finommotorika fejlesztése ceruza nélkül című könyvből megtudhatod, hogyan tudsz úgy játszani a gyermekeddel, hogy a közös tevékenység örömforrás legyen mindkettőtök számára, és eközben gyermeked finommotorikai képességei is fejlődjenek.
Ha egy adott eszközhöz keresel ötleteket (pl. ruhacsipesz, vagy éppen muffinsütő), vagy éppen egy-egy konkrét problémára keresel megoldást, esetleg számodra éppen a játékra fordítható idő a meghatározó, nem gond! Csak kinyitod a könyvet, és máris kezdhetitek a játékot!

Mit jelent számodra a Mamiverzum? Szerinted mit takar ez a név? Mi a kapcsolódási pont közted és a Mamiverzum között (illetve tagjaink között)?

A Mamiverzum számomra egyetlen dolgot jelent: Annamarit az összes küzdelmével azért, hogy valami csodálatosat hozzon létre az édesanyák számára, és mindazt a sikert, ami azt jelzi, hogy ez a törekvése megvalósulhat.

Hol lehet Téged megtalálni? 

Bemutatnád az általad felajánlott termékeket/szolgáltatásokat?

  • Amit  a villámjátékba ajánlok:
Minden gyerkőc izgalommal várja a Karácsonyt! És nem az ajándékok miatt, ezt állíthatom! Persze annak is örülnek, de a gyerekek pontosan érzik, hogy az egész család készülődik valamire… a nagyi sutyorog édesanyával, apa is valami csomaggal érkezett haza, ami rejtélyes módon eltűnt a szeme elől…
A képek, és játékos feladatok segítségével egy ovis gyerkőc is megismerkedik a karácsony szereplőivel.
A Karácsonyi Lapbook értéke szállítási díjjal együtt: 5.400 Ft. Kattints ide, ha játszani szeretnél! 
  • Amit  a főnyereménybe ajánlok ajánlok:

Minden napod rohanással telik? Úgy érzed, sosincs időd pihenni, mégsem végeztél mindazzal, amit célul tűztél ki? A gyerekek nyűgösek, fáradtak, veled szeretnének lenni, de te is padlón vagy, ráadásul még rengeteg a tennivaló…

Ismerem ezt az érzést….Hat gyerek és három kutya mellett én is átéltem.

 

Elkezdtem keresni a megoldást….és úgy érzem, a saját megoldásomat megtaláltam. Most megmutatom neked is! Ébredj egy új, rendezett életre 2017-ben!

Az Otthon, édes otthon online tanfolyam értéke: 9.900 Ft. Kattints ide, ha számtalan nyereménnyel egy kosárban szeretnéd megnyerni!

  • Különleges kedvezmény a Mamiverzumosoknak:

10% kedvezmény a Gyereketető webshopban a játék ideje alatt!

Ha szeretnéd feltenni saját kérdésedet, vagy érdekel, másoknak mi volt fontos, gyere a Mamiverzum Facebook oldalának szakértői rovatába!

Kedvenc karácsonyi dalod?

A kedvenc karácsonyi dalom – hát annyira nem is illik rá a dal szó: Kodály Adventi éneke. Hallgassátok meg ti is!

Köszönjük az interjút, Virág!

Mutasd meg másoknak is, ha tetszik!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.