3 módszer a hisztik kezelésére

A gyereknevelés csodálatos pillanatokat relyt magában. Azonban a dackorszak sokak számára rémálom lehet. A legtöbb szülőnek ilyenkor már minden sötét gondolat megfordul a fejében (nem vagy ezzel egyedül).

Ez a korszak azonban mégis fontos a gyerkőc fejlődése során. Ilyenkor a kicsi keresi a határait, és tanulja, hogyan kezelje az érzelmeit. Igen, néha azonban túllépik a határaikat… Fontos azonban, hogy kiabálással, erőszakkal és indulatokkal csak rosszabbá válik az amúgy is kényes helyzet.

Azonban a hiszti kezelésére is van néhány módszer, amivel csillapítani lehet az esetleges károkat. 😉

  1. Legyünk kreatívak!

    Használjunk például egy jól felépített történetet, mesét, amitől nem akar többet majd hisztizni. Ilyen Berg Judit “Hisztimesék” című könyve, amiben van egy bájos sztori a Hiszti Manóról.

  2. Beszéljünk róla!

    Segíthetünk kezelni a gyerekeknek az érzéseiket azzal, ha megnevezzük őket, beszélünk róla. Ahogy a gyerekek elkezdik megérteni, hogy mi is zajlik le bennük ilyenkor, elkezd nőni bennük is a kontroll érzése, így hamarabb megnyugszanak.

  3. Kezeljük az indulatokat!

    A gyerkőcnek meg kell tanulnia mi a helyes viselkedés ilyenkor. Például levezetheti az indulatát ugrálással, tapsolással, vagy bármilyen más mozgásformával. Ezekkel másokat nem bánt, nem okoz kárt, ugyanakkor alkalmasak a feszültség levezetésére.

Forrás: http://anyaklikk.cafeblog.hu

http://www.kismamablog.hu

http://www.pindur.hu

Mutasd meg másoknak is, ha tetszik!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.